‘Pech gehad’

– Patty-

‘Pech gehad’

Een grote kleine droom. Een kindje krijgen. Pech gehad? is het relaas van Patty Zoet, een jonge vrouw die met haar vriend acht jaar lang alles in het werk stelt om die ene, voor anderen schijnbaar zo simpele droom te verwezenlijken, en hoe ze daarbij door ongeveer alles wordt tegengewerkt. Behalve met pech krijgt ze te maken met onbegrip, gebrek aan empathie en andere minder goede karaktertrekken van de medemens, maar ook met haar zelfbeeld. Ze stuit op een muur van onhandige medici in een zich ontwikkelende wereld die steeds complexer en onpersoonlijker lijkt te worden. Haar relatie wordt op de proef gesteld. Ze raakt haar vertrouwen in zichzelf en in haar lichaam kwijt, bang om krankzinnig te worden van zo veel tegenslag.

In Pech gehad? bewandelt Patty een eenzaam en donker pad, hopend dat er in de verte een lichtje ontstoken zal worden. Het is een eerlijk verhaal, waarin de schrijver zichzelf en haar omgeving niet spaart. Het is een meeslepende en alle kanten op slingerende strijd, met één constante factor: de hoop om ooit een kind groot te mogen brengen.

Het boek heeft een eigen soundtrack. Te beluisteren via Spotify en Youtube.

Eigen werk

“Mijn passie is het schrijven van persoonlijke verhalen.
Ik heb meerdere boeken geschreven over mijn eigen leven”.

‘Overleven’

– Patty-

Een mooie recensie geschreven door Kim Landwer – Books I care about!

En eentje van de Boeklovers

Een met liefde en aandacht geschreven en vormgegeven boekje. Met de krachtige en positieve boodschap over de waarde van het ontmoeten van lotgenoten: voor het voelen van herkenning en erkenning van je verdriet, als steuntje in de rug in zware tijden, voor bruikbare tips in je zoektocht en als baken van hoop voor de toekomst.

Recensie geschreven door Marja Bouwman/Kwartaalblad Nabij namens de Vereniging Ouders Overleden Kind

‘Overleven, kleine verhalen over groot verlies’

In 2017 verliezen Patty Zoet en haar vriend hun dochter Jolijn na een zwangerschap van twintig weken. Het boek ‘Overleven, kleine verhalen over groot verlies’ is het verslag van een persoonlijke zoektocht waarbij zeven ouders aan het woord komen die een kindje tijdens de zwangerschap of later hebben verloren. Het boek geeft antwoord op de vraag: ‘Kun je na zo’n enorm verlies ooit weer gelukkig worden?´Alle opbrengsten van het boek worden gedoneerd aan Vereniging Freya, de belangenbehartiger voor stellen die ongewenst kinderloos zijn.

Jolijn komt zoals dat heet ‘stil’ ter wereld, midden in de winter, twintig weken en vijf dagen oud. Sindsdien is het elk jaar in de aanloop naar de decembermaand voor de ouders steeds weer een confrontatie met de rouw, het gemis, het verdriet en het besef dat Jolijn steeds meer geschiedenis wordt. In dit boekje verweeft de auteur haar eigen proces met dat van zeven andere ouders en ouderparen, die hetzelfde is overkomen. Ieder doet zijn verhaal, ervaringen worden vergeleken, er is steun. Hoe om te gaan met de vraag of je kinderen hebt en hoeveel? Of met de suggestie dat een doodgeboren kindje minder verdriet geeft dan een levend kind aan wie je herinneringen hebt. Of met je boosheid als mensen domme dingen zeggen, een boosheid waaraan je een goede draai kunt geven. Of met de manier waarop je duidelijk kunt maken dat je iemands steun nodig hebt. Ook praktische tips staan erin. Een ontroerende kleine bundel, die door de auteur een monument wordt genoemd voor de kinderen die het niet redden, recht uit het hart, zonder één moment larmoyant te worden. Een prachtig, rauw maar ook ondersteunend boekje.

Recensie Biblion, november 2020

Maak afspraak

* dit veld is verplicht om in te vullen
* dit veld is verplicht om in te vullen
Bedankt voor het versturen van jouw bericht. Ik neem zo snel mogelijk contact met jouw op.
Er is iets niet goed gegaan bij de verzending. Graag even opnieuw proberen of mailen naar info@pattyschrijft.nl