Laurier

Laurier. Het is te koop als een struik, boom, zelfs als kamerplant. Het is echter ook een kruid wat je in de keuken kunt gebruiken. In stoofpotten bijvoorbeeld of in een soep. Ik heb mijn familie, kennissen en vrienden uitgedaagd om hun ervaringen met het kruid laurier met mij te delen. Zij vonden twee laurierblaadjes in hun kerstkaart. Doet de laurier hen walgen of loopt het water in de mond? Kunnen ze mij nog inspireren met nieuwe recepten?  Je leest alle bijdragen hieronder.

 

Aan deze recepten te zien zijn het zijn laurier-grootverbruikers in huize Sanderink;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

`Ik fotografeer graag vogels. Deze hobby heeft mij naar veel landen doen afreizen. Een van de mooiste bestemmingen in Europa, naar mijn bescheiden mening, is Macronesië. Dit zijn vulkanische eilanden in de Oostelijke Atlantische Oceaan. Daar komen vogels voor die je nergens anders in de wereld zult aantreffen. Op de Canarische eilanden ben ik nog nooit geweest. Ik zou graag de eilanden La Palma, La Gomera of Tenerife bezoeken omdat daar de zeldzame Laurierduif te zien is. Altijd als ik laurierblaadjes zie dan denk ik aan deze duif en hoe hij daar in het laurierbos leeft. Wie weet komt het er ooit van en kan ik de Laurierduif daar fotograferen. Nu moet ik het doen met laurier in mijn eten. Ach, dat is ook niet verkeerd´.                                                                                                                                                                                       Peter Heslenfeld – Leiden

 

 

 

 

´Nog nooit laurier gebruikt. Nu ik deze recepten gevonden heb en twee blaadjes van jou heb gekregen ga ik het toch eens proberen´.                                                                              Wil Zoet – Sassenheim 

 

 

 

 

 

 

Bij Marieke van Beek op het werk maken ze er een wedstrijd van. Wie het laurierblaadje in de soep vindt mag `m houden!