5 redenen om wél voor pleegzorg te kiezen

door | dec 24, 2023 | Blog | 1 reactie

Home » Blog » 5 redenen om wél voor pleegzorg te kiezen

Is er aan jouw kersttafel een plekje vrij? Over vijf dagen is het 2024 en staan, zoals ieder jaar, honderden kinderen op de wachtlijst voor een pleeggezin. En ja, pleegzorg is gedoe. Onwrikbare hulpverleners, onhandige ouders, onbegrijpelijk gedag, je krijgt het er gratis en ongevraagd bij. Maar, pleegzorg is ook liefde. Ik deel 5 redenen om wél voor pleegzorg te kiezen. Om te overdenken, vanavond tijdens het kerstdiner?

 

Prinses* en ik samen door de stromende regen fietsen en zij zegt:
‘Patty? Als we straks thuis zijn trekken we dan een pyjama aan?
En gaan we dan lekker op de bank zitten?
Met een kleedje?
En warme melk?
En gaan we dan tablet kijken?
Samen?’

 

Ik twee boterhammen terugvind in haar broodtrommel:
‘Was het beleg niet lekker?’
Prinses* haar schouders ophaalt en zegt:
‘Oh, ik had gewoon geen trek.’

 

Prinses*, als ze een kerstkaart op de deurmat vindt, hardop leest:
‘Patty en Paul.’
Hé, waar is mijn naam?
Ik hoor ook bij de familie!’

 

Als Prinses*, uit het niets, ineens zegt:
‘Weet je dat ik een bofkont ben?
Ik heb twee mama’s en twee papa’s.
En ik hoef niet te kiezen!’

 

Als ik zeg: ‘Prinses*? Ik haal je vanmiddag uit school.’
Zij met haar ogen draait en zegt:
‘Duh, dat weet ik toch? Ik word toch áltijd opgehaald?’

 

Hoop, liefde en vertrouwen. Ook dát is pleegzorg. Benieuwd of pleegzorg bij jou past? Vraag hier een informatiepakket aan. Andere vragen? Stuur mij een privé bericht of laat hieronder een reactie achter.

1 Reactie

  1. Ja vooral dat Ik word toch iedere dag opgehaald.
    Ook de andere uitspraken zijn prachtig om te lezen.
    Hopelijk komen er meer ouders voor alle pleegkinderen.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *