Spelen, ontdekken en plezier maken in het Kinderboekenmuseum

door | mrt 4, 2022 | Blog | 0 Reacties

Home » Blog » Spelen, ontdekken en plezier maken in het Kinderboekenmuseum

Een bezoek aan het Kinderboekenmuseum is een dag lang spelen, ontdekken en plezier maken voor kind én ouder. Mijn twee liefhebberijen: lezen en museumbezoek, komen hier samen. Als kleutermoeder vind ik mijzelf regelmatig terug in speeltuinen en zwembaden. Niet per se plekken die ik zelf zou kiezen. Het Kinderboekenmuseum is een fijne uitzondering.

Letterpannenkoeken

Spelenderwijs letters leren met de Letterpannenkoeken.

 

Spelen in het huis van Kikker

De prenten, eendimensionaal in de kinderboeken, komen in het museum tot leven. De huizen van Varkentje en Kikker op eerste etage zijn namelijk nagebouwd in de Kikkertentoonstelling. De Prinses rende er direct naartoe. Hier zie je niet alleen de huizen van Varkentje en Kikker, je mag er ook in klimmen en spelen. In de voorleeshoek kun je een poging wagen je kleuter voor te lezen, maar de kans dat dit lukt is klein. Er is zoveel meer te zien! Deze etage is speciaal voor kinderen tot zes jaar.

 

Vakantieactiviteiten

In de vakanties biedt het museum extra activiteiten aan. Tijdens ons bezoek luisterden wij naar het Toon Tellegen-sprookje van Eekhoorn en Mier, verteld door de Verhalendame. De kinderen mochten actief meedoen met het verhaal door smakgeluiden te maken. De Prinses is vooral onder de indruk van de jurk van de Verhalendame: ‘Is die mevrouw een Prinses?’

 

Kindvriendelijk

Het museum is kindvriendelijk en gaat soepel met regels om. Het was druk en ik merkte aan de kleine dame dat we overprikkeld raakten. We wilden even naar buiten. Dat was geen probleem. We wandelden terug naar het station en aten een broodje in De StationsHuiskamer. In het restaurant, op de eerste etage, kijk je op de perrons. De Prinses keek haar ogen uit naar alle trams, treinen en reizigers die voorbij kwamen. In het zonnetje wandelden we opgefrist terug naar het museum.

 

Interactief

Voor basisschoolkinderen valt er ook genoeg te beleven. Op de begane grond was de interactieve voorstelling ‘De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt’, te vinden. Test bijvoorbeeld in de lift van Abeltje op welk Annie M.G.-karakter je lijkt (de Prinses lijkt op Ibbeltje) of gooi via het digibord woorden in de mixer van Floddertje. Pas wel op! De tomatensoep vliegt je digitaal om de oren.

 

knutseltafel

Kikkermuts knutselen in de knutselruimte

Knutselen

In het museum zijn hoekjes en kamers ingericht waar je even kunt bijkomen. In de knutselruimte achterin het museum knutselde ik samen met de Prinses een kikkermuts in elkaar. Op tafel lag de instructie waarna wij zelf met schaar, stiften en papier aan de slag konden. Ik zag aan tafel de rode konen van de kleine dame, veroorzaakt door het rennen en springen, langzaam wegtrekken.

 

Museumwinkel

Trek gerust een hele dag uit voor een bezoek, het museum is er groot genoeg voor. Wij brachten uiteindelijk vijf uur door in het museum. Ons bezoek eindigde in de museumwinkel waar we uiteraard, een kinderboek kochten; Ibbeltje. De locatie van het museum is ideaal, via het rustige Anna van Buerenplein wandel je in vijf minuten naar station Den Haag centraal.

Kleine beer

Ook Kleine Beer heeft een eigen ruimte

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *