Hoe overleef ik…Sinterklaas? Vier tips.

door | nov 20, 2023 | Blog | 0 Reacties

Home » Blog » Hoe overleef ik…Sinterklaas? Vier tips.

Sinterklaas is in het land en dat zul je weten! Op school, in het winkelcentrum, op de sportclub en op tv, de Goedheiligman is o-ver-al. Daar kun je chagrijnig over doen óf je grijpt de kans om het feest op jouw manier en tijd te vieren. Niemand zit te wachten op kinderen die, chagrijnig van slaaptekort en stuiterend van de spanning, wekenlang de sfeer in huis bepalen, toch? Hoe overleef je Sinterklaas? Vier tips.

 

Hang een kalender op

Behalve de inhoud van de pakjes kent ons Sinterklaasfeest geen verrassingen. Superblij ben ik dit jaar met de aftelkalender van onze bakker om de hoek. Wanneer is het schoen-zetten? Komt Sinterklaas op school? Je vult het zelf in. Prinses* weet precies waar ze aan toe is. Die duidelijkheid gaat je redden. Echt. Heeft jouw bakker geen kalender? Download er eentje hier.

 

Blijf vaker thuis

Een Sinterklaasintocht, op een plein met muziek, een paard, tientallen pieten en honderden kinderen is superleuk. Voor anderen. Ons maakt het zenuwachtig, overprikkeld en chagrijnig. Wij kijken de intocht op tv, lekker met een kleedje op de bank. Pepernoten en chocolademelk bij de hand. De aankomst is al spannend genoeg. Het winkelcentrum en de sportclub slaan wij over als Sinterklaas langskomt. Hij komt op school en op pakjesavond bij ons thuis. Dat is genoeg.

 

Plak je brievenbus dicht

Het verlanglijstje nét opgehaald door de Pieten, even rust in huis, en dan? Valt er weer een reclamefolder op de mat. Paniek! Er moet een nieuw lijstje gemaakt, want dit cadeau staat er niet op. En dat ook niet. Als je nog folders krijgt, plak dan, in de decembermaand, een nee-nee sticker op je deur. Die folders maken kinderen nog hebberiger en zenuwachtiger. Sowieso ben je in augustus al begonnen met het kopen van cadeaus, voordat de Sinterklaas-prijsstijgingen begon toch? Niet gelukt? Marktplaats is een goudmijn.

 

Pakjes in de avond, ochtend of middag?

Waarom wachten met pakjes uitpakken tot vijf december acht uur? Ja, ik weet het, pakjesávond is sfeervoller, maar wat doe je jezelf aan? Laat Sinterklaas lekker vóór het weekend komen. Weg met al die spanning in huis! Echt, ik ga nog liever op tweede paasdag naar IKEA dan een heel weekend wachten op de goede oude man. Nóg liever vier ik pakjesavond gelijktijdig met de intocht, maar daar wil de rest van de familie helaas niet aan.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *