Hoe overleef je december?

door | nov 13, 2022 | Blog | 0 Reacties

Home » Blog » Hoe overleef je december?

Sinterklaas is ingevlogen, de Kerstman wacht op zijn beurt en de vuurpijlen liggen te wachten in de schuur. Het is december en dus feest, feest, feest. Maar, is het wel zo’n feest als je (kleine) kinderen chagrijnig van het slaaptekort en stuiterend van de spanning wekenlang de sfeer in huis bepalen? Kortom, hoe overleef je december?

 

Welkom Sint!

Wat je verzwijgt verdwijnt mag dan mijn motto zijn, juist dat maakt onze kleuter zenuwachtig. Zenuwen die zich uitten in heel veel vragen stellen, niet luisteren, wiebelen en nagelbijten. We houden de ‘vijand’ dit jaar dichtbij en verwelkomen Sint en zijn Pieten in ons huis. Nóg een Sinterklaasliedje? Nóg een Sinterklaasverhaaltje? Kom maar op!

 

Aftelkalender

De angst voor afwijzing maakt de angst om overgeslagen worden levensgroot, dus creëren we voorspelbaarheid: ‘Sinterklaas is een lieverd die iedereen cadeautjes geeft. Ook aan jou.’ De schoenzetmomenten en pakjesmiddag – ik doe het onszelf niet aan tot zeven uur ‘s avonds te wachten- staan roodomrand op de kalender. Geen kalender in huis? Hier kun je ‘m downloaden.

 

Met een kleedje op de bank

Sinterklaas op school, op de sportclub, op het werk en in het winkelcentrum? Een of twee ontmoetingen met Sinterklaas is echt genoeg. Wij kijken de intocht op tv vanonder een kleedje op de bank. Met een bak pepernoten en chocolademelk op schoot is zijn aankomst al spannend genoeg. Wegwaaien op een tochtig plein met honderd schreeuwende kinderen? Nee, dank u Sinterklaasje!

 

Geen reclame svp

Dankzij onze ‘Geen reclame – wel bagels!’ sticker op de deur krijgen wij geen ongewenste reclamefolders binnen. Je kent je kind goed genoeg om te weten wat het wil hebben toch? Sowieso ben je in augustus al gestart met het kopen van cadeaus voordat de Sinterklaas-prijsstijgingen begonnen. Niet gelukt? Marktplaats is je vriend.

 

Ego-uitjes

Deze ‘feestmaand’ is voor mij vol te houden dankzij ego-uitjes. Voor mij zijn dat uitstapjes naar de kapper, manicure en de masseur. Dat zijn dure hobby’s, dus donaties zijn welkom. Op verzoek geef ik je graag mijn rekeningnummer. En als je denkt: wat zeurt ze nou? Weet dan dat na Sinterklaas, Kerst en nieuwjaar onze kleuter ook nog jarig is. Sint, sta ons bij! Hoe kom jij de feestmaand door met (jonge) kinderen? Deel je tips hier.

 

Behoefte aan meer steun en advies? De Nederlandse Vereniging voor Pleegzorg (NVP) organiseert een Hoe overleef ik december-zoommeeting voor pleegouders. Aanmelden kan hier.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *