Junimaand stressmaand is genieten

door | jun 27, 2022 | Blog | 1 reactie

Home » Blog » Junimaand stressmaand is genieten

Kleuters die huilen, stampvoeten en gillen, ouders met kringen onder de ogen. Het is deze dagen geen feestje bij het schoolhek. ‘Nog twee weken’ verzucht een moeder terwijl ze haar kleuter in een fietsstoeltje wurmt. Welke maand is zwaarder? December met Sinterklaas, kerstdagen, oud&nieuw? Of juni met Avondvierdaagse, Pinksteren, sportdag en eindfeest?

Overprikkeld

Onze school vond -om de spanning te intensiveren-, naast alle verplichte activiteiten nog een gaatje voor een meester&juffenfeest en een bruiloft. ‘Ik ren liever een marathon dan nóg een avond onze overprikkelde kleuter naar bed te brengen’ verzucht een vriendin terwijl onze meiden spelen in de speeltuin. ‘We hebben nog mazzel dat het geen dertig graden is.’

Tropicana

Een friet- en pizzakraam op het plein, een springkussen, optredens, schmink, rad van fortuin en een vossenjacht. Het is Zomerfeest op onze school. Thema? Tropicana. Een chillruimte met hangmat, oceaangeluid en kokosnoot-met-rietje is de organisatie vergeten. Het is veel voor een kleuter na vijf schooldagen, zwemles, therapie en bezoek. Te veel?

Lauwe cola

Schoolfeesten zijn anno 2022 big business. ‘Ons fullservice entertainmentbureau ontzorgt uw school graag. Wij verzorgen uw themafeest compleet met DJ, photobooth en catering. Uw eventmanager is 24/7 bereikbaar. Alles inclusief goedkeuring van de Hoorstichting’. Waar is de tl-verlichte aula gebleven? En de lauwe cola?

4G-beleid

Coach Mariette Dietz biedt hulp en geeft ons ouders negen tips om junimaand stressmaand door te komen: ‘Zeg energieslurpende afspraken af, neem een moment van bezinning, maar vooral geniet!’ Serieus? Alleen tip vier, ‘zeg eens nee’ is bruikbaar. Een tip die direct in uitvoering gaat; nee zomerfeest. In dit huis wordt na schooltijd gegeten, geknuffeld, gelezen en gerust. Tegen alles wat dit 4G-beleid verstoord zeg ik nee.

Vanuit het zolderraam zie ik de klasgenootjes het zomerfeest in duiken. Wij blijven thuis. Een verdieping lager danst de Prinses de Lambada in haar slaapkamer. Het is goed. Vanavond lekker op tijd naar bed.

Waar zeg jij deze maand nee tegen?

 

1 Reactie

  1. Fijn dat je op deze leeftijd nog invloed kunt hebben op wat je kind wel/niet aankan..

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *