Kamperen op Lempkes Hoôf is Limburgs genieten

door | sep 9, 2021 | Blog | 0 Reacties

Home » Blog » Kamperen op Lempkes Hoôf is Limburgs genieten

In de zomer van ’21 mocht je door Corona op vakantie, als je maar binnen de landsgrenzen bleef. Wij vierden twee weken vakantie in het Limburgse Weert. En daar kregen we geen spijt van. Wij genoten van de Limburgse natuur, gastvrijheid en de vlaaien natuurlijk.

 

Ongestoord en autovrij spelen

Lemkes Hoôf is een mini-familiecamping in Weert. Een camping zo klein dat de eigenaresse je naam al na één dag onthoudt. Verdwalen of weglopen is onmogelijk. Het terrein is omheind met bomen, en er is maar één oprit. Dankzij de speeltuin, de skelters en het verwarmde zwembad vermaakte onze -toen nog- vierjarige kleuter zich urenlang. Het terrein is autovrij en ver van de weg gelegen zodat er voor de kinderen volop ruimte is om te spelen. In het hoogseizoen is er animatie. Zo maakten wij een huifkartocht, bakten we broodjes en roosterden we marshmallows bij een kampvuur.

 

Onbeperkt douchen

Het sanitair is verouderd, maar het is schoon en voldoet. Douchen doe je onbeperkt zonder muntjes of timers. In de spitsuren s’ ochtends of s ’avonds is het soms even wachten. Tijdens het afwassen praat je collega-kampeerders bij over je belevenissen. Het zwembad op de camping is een echte plus. Andere zwemopties zijn er niet in de omgeving. Het hek en de omheining van het bad maakt het veilig voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

 

Weert & omgeving

In de omgeving van de camping is genoeg te doen. Fietsen of wandelen doe je direct vanaf de camping. Designer Outlet Roermond en het Limburgs Openluchtmuseum Eyderhoof bleken leuke uitjes te zijn bij slecht weer. Een aanrader is restaurant De Schuttershoeve op ruim twee kilometer lopen van de camping. Met een speeltuin en springkussen op het terrein vermaken kinderen zich prima. De beste vlaai van Limburg haal je bij Bakker Vries op de Vrakkenstraat in het dorp.

 

Tot slot

Bel de eigenaresse als je zeker wilt zijn van voldoende speelkameraadjes voor jouw (pleeg)kind. Onze vakantie -regio midden- liep niet synchroon met de zuidelijke vakanties waardoor het aantal kinderen rap afnam.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *