Kautenbach is de ideale familiecamping

door | aug 1, 2023 | Blog | 1 reactie

Home » Blog » Kautenbach is de ideale familiecamping

De zomervakantie van 2023 brachten wij door op camping Kautenbach in Luxemburg. Een ideale familiecamping dankzij het water, de speeltuin en de bosrijke omgeving. Door de rust en de hoeveelheid speelkameraadjes zeer geschikt voor kinderen met hechtingsproblematiek. Nog geen plannen voor de zomer van ’24? Denk dan eens aan deze camping.

 

Het kampeerterrein is overzichtelijk

De vier kampeervelden zijn ingedeeld in rijen van twee. Dat maakt het terrein overzichtelijk. De haarspeldbochten en het tunneltje voor de ingang maken de camping onbereikbaar voor grote campers. Hierdoor zie je op Kautenbach vooral tentkampeerders die gezellig buiten blijven zitten, ook bij minder weer. ’s Avonds na achtten, als de kinderen slapen, is het muisstil op het terrein. Wat deze camping een topcamping maakt is het riviertje de Clever wat dwars door het terrein stroomt. Zwemmen, dammen bouwen en vissen, onze Prinses* vermaakte zich urenlang in het water.

 

Comfort zoals thuis

De vier sanitair gebouwen zijn schoon, verwarmd en dankzij de douchetimers hoef je, zelfs in het hoogseizoen, amper te wachten. In het restaurant, met uitzicht over het terrein, vind je de gebruikelijke frites en pizza, maar ook lokale Luxemburgse gerechten. In het winkeltje haal je ’s ochtends vers brood, blikgroenten of een vergeten pak melk. Er is een speelruimte met een spelletjeskast en biljart voor de druilerige dagen. De campingspeeltuin is omheind en daardoor een veilige speelplek, zelfs voor de allerkleinsten. Het springkussen was favoriet bij onze Prinses*.

 

Genoeg te doen bij goed en slecht weer

Kautenbach is geen toeristenoord, toch is er genoeg vermaak bij goed en slecht weer. Geoefende wandelaars en fietsers maken prachtige tochten in de omgeving. Wie, zoals wij, met kleine kinderen vakantie viert, trekt erop uit met de auto. Zwembad AquaNat’Our bezochten wij, kasteel Vianden -neem de kabelbaan!- en mini-Archeon Park Robbescheider. Heb je genoeg van de auto? Parkeer dan je auto bij station Kautenbach en reis gratis naar Luxemburg stad. De reis van drie kwartier, dwars door het Anton Piek landschap, is een uitje op zich.

 

Tot slot

Hoewel de camping -voor ons althans- nergens punt tekortschoot blijft er natuurlijk altijd iets te klagen over. Het douchen met de timer is belerend, maar als je weet dat water in Luxemburg keer duurder is dan in Nederland, wel begrijpelijk. Auto’s op een parkeerterrein, hoewel stapvoets rijdend, blijf ik onveilig vinden. Kautenbach is de meest zonnigste en droogste regio van het land, maar zongarantie krijg je niet. Camping-eigenaresse Bianca zegt hierover: ‘Wie naar Luxemburg reist neemt het best zonnebrand en bikini, fleecetrui en regenlaarzen mee.’ Ik voeg aan dit rijtje een pyjama toe. Met een gemiddelde temperatuur van tien graden zijn de zomernachten koud. Direct aan het water kamperen? Reserveer dan vroeg in het jaar.

1 Reactie

  1. 100 % eens !!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *