Spelen, eten & ontspannen

door | sep 12, 2022 | Blog | 0 Reacties

Home » Blog » Spelen, eten & ontspannen

‘Een sfeervol restaurant met gevarieerde menukaart en een speeltuin. Dat zoek ik. Is dat zo moeilijk?

“Weet je wat het met jou is? Jij wil gewoon teveel.”

Pannenkoeken met gratis suikershot en gehoorschade

In kindvriendelijke restaurants rennen kinderen rond. Het geschreeuw en gegil echoot langer door dan Ed Sheeran in de Arena. Na een uur piepen je oren en is je kind overprikkeld. De versier-‘m-zelf-pannenkoek komt op tafel met vijf bakjes -eierdopdiepte- gevuld met mini-marshmallows, chocoladevlokken, spikkels en jam. Op tafel staat stroop en poedersuiker. Uit eten gaan is een feestje, maar is zo’n suikershot nodig? Net als thuis speel je politieagent: ‘Genoeg gestrooid, haal je vingers uit de spikkels.’ En een ijsbeker van 200 milliliter, is dat nog een kinderijsje?

 

Bistrotafels, stompjes en slootjes, welkom in de bistro!

Op de terrassen van de brasserieën staan bistrotafels. Je weet wel, met van die houten latjes. Handig! Regenwater sijpelt er doorheen, maar een kleurplaat kleuren lukt niet. Alle potloden zijn sowieso puntloos, de puntenslijpers kwijt en stiften uitgedroogd. Als je pech hebt ligt de bistro aan een sloot of autoweg. Een speeltuin ontbreekt of ligt uit het zicht.

‘Lieve schat. De porties zijn te groot voor jou. Wij verdelen jouw eten of je eet met ons mee’ zeg je aan tafel. Je kleuter barst in huilen uit. Gezellig!

 

Een restaurant aan het strand? Ideaal als je kleuter is geslaagd voor de cursus Omgaan met teleurstellingen.

Restaurants aan een strandje, meertje of watertje hanteren een ‘niet-reserveren-beleid.’ Begrijpelijk. Die paar mooie dagen per jaar wil je als eigenaar het terras vol hebben. Maar tenzij je kleuter is geslaagd voor de cursus Omgaan met teleurstellingen ga je toch niet op de bonnefooi naar een restaurant? De ene na de andere mama druipt het terras af met een gillend speenvarken in de armen: “Stomme mamma! Je had het be-loo-hoo-hoofd.”

 

Hoe kan het wel?

De eigenaar van restaurant De Pannenkoekenbakker heeft vast een batterij kinderen, zo goed weet hij kinderen én ouders te vermaken. Het terras is geschikt voor regen en dagen vol zon. De menukaart is uitgebreid, de pannenkoeken komen versierd op tafel en de speeltuin met klimrek en trampolines staat in het zicht. Reserveren is onnodig, er is altijd plek, parkeren is gratis. Kortom, de hemel op aarde.

 

“Waarom ga je daar dan niet heen Patty?”

Het restaurant ligt in Zeeland, Noord Brabant. 130 kilometer verderop.

 

 

 

Geen opvoeder of kind is voor dit blog omgekocht met een gratis pannenkoek. Deze post bevat reclame. 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *