Op vakantie met een pleegkind deel drie: Tijd om te splitten!

door | jun 28, 2023 | Blog | 1 reactie

Home » Blog » Op vakantie met een pleegkind deel drie: Tijd om te splitten!

Onze eerste vakantie met zijn drieën was een ramp. Huilend reden we het terrein af. Vakantie vieren met een pleegkind vraagt om voorbereiding. Inmiddels hebben we een vakantie-modus gevonden die werkt voor ons allemaal. Dat gun ik jou ook. In drie blogs deel ik graag mijn tips met je. Dit is deel 3: Tijd om te splitten!

 

‘Je hoeft niet elke keer met elk circus mee’

Bang om iets te missen ga ik de eerste vakantieweek overal mee naartoe. Zwemmen, zandkastelen bouwen, eindeloos schommelen, niets is mij teveel. Dit houd ik vol tot vakantiedag vijf ongeveer. Verlangend naar rust reageer ik snauwerig en geïrriteerd. Tijd om te splitten! Ik voel mij een vreselijk ontaarde moeder – vakantie vier je toch sámen? – als Paul alleen met de Prinses* vertrekt naar de bakker, het zwembad of de animatie, maar alleen dan blijft het gezellig. Bijkomend voordeel? Je hebt elkaar iets te vertellen bij thuiskomst. Thuis zit je nooit 24/7 op elkaars lip, waarom dan wel tijdens de vakantie?

 

‘Ik zoek even een ander behangetje’

Paul en de Prinses* hebben het makkelijk. Hun ontspanning (hardlopen, zwemmen, spelletjes doen) gaan gewoon mee op vakantie terwijl mijn trainer, manicure en vriendinnen thuis achterblijven. Lezen, schrijven en podcasts luisteren blijven over. Ontspannen lukt bovendien alleen als ik uit het zicht verdwijn, anders blijf ik beschikbaar voor hongerklop, pleisters plakken en andere vragen. Gelukkig heeft ieder vakantieadres wel een restaurant, terras of recreatiezaaltje waar dit kan. ‘Ik zoek even een andere behangetje’ roep ik naar Paul en vertrek.

 

‘Pizza als lunch’

Waar we ook naartoe gaan, we nemen de structuur van thuis mee. Opstaan, eten en slapen doen we op hetzelfde tijdstip. Iedere ochtend aan de ontbijttafel nemen we de dag door. Wat gaan we vandaag doen? En met wie? Geen verrassingen, daar doen we het allemaal goed op. Wees creatief als het dagritme op je vakantiebestemming anders is. Wij gaan bijvoorbeeld s ’middags uit eten en overbruggen de tijd tot het zwembad open gaat met boodschappen doen of een spelletje.

 

En jij? Hoe bewaak jij de structuur? Laat jouw tip hier achter in de comments.

 

Dit blog is deel van een drieluik. Lees hier deel 1 en deel 2

1 Reactie

  1. Apart dingen doen is net als thuis ook op vakantie een goed idee! Zelfs zonder kinderen kan dat prima zijn..

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *